"Om det inte var för..."

Det är så lätt att tänka med dessa "om". Hela livet är fyllt med massa "om jag inte gjort så", "om det inte var för..." "om du bara hade...". 
 
Jag brukar ibland gå in på min youtube-kanal och titta på filmer jag laddat upp. Nu när H inte hoppas längre händer det kanske 1-2 gånger i månaden att jag bara vill se vad vi gjort. Och nu kom ett sånt där  om i mina tankar när jag kollade. Men just det är "om-et" gör mig både ledsen, men också glad och tacksam. 
 
Tänk om Hebbe inte haft den där benbiten, (att våra problem uttömmande skulle berott på den kan jag inte säga såklart, men mina tankar ligger där nu). Vi var på väg upp till 1.30m. Styra mot 1.40 på träning och veta att det inte var några problem. Jag hade förmodligen inte satsat lika mycket på dressyren om hoppningen fungerade, men han kan ju där med. Vilken häst... En häst med samma kapacitet som Hebbe besuttit om det inte varit för den där benbiten, kommer jag förmodligen aldrig att få äga. Detta gör mig ledsen att om det inte var för den där benbiten... 
 
MEN om det inte var för den där benbiten skulle jag aldrig ägt Hebbe. Han hade förmodligen kostat bra mycket mer än vad våran budget låg på, (benbiten visst säljaren om och vi också vid köpet). Trots att det är tråkigt pga av problemen som benbiten orsakat, är jag glad och tacksam att den gav mig möjligheten att få ha denna häst!