Mitt bästa och värsta år

Det här året har verkligen varit mitt bästa och mitt värsta år. Även fast det andra väger över det första. Det har gett mig både glädje och sorg. Mest Sorg. Inget av allt positivt som hänt det här året kan på något sätt göra det lättare att jag fick säga hejdå till min bästa vän. Läste mitt års-inlägg från förra året 2012-13, och hitta de här raderna för att jag skulle försöka se det positiva i allt då: Snapps och Hebbe hade båda kunna varit mycket värre. Jag får vara tacksam för att båda fortfarande står nere i mitt stall<3 Så kan jag  inte skriva iår.
 
* 28/6 2001 - + 4/10 2013, vila i frid min stjärna. 
 
Blanda in positiva saker från året då. Störst av allt känns som jag vuxit psykkiskt mycket det här året. Lärt mig mer om mig själv, både på gott och på ont. Men nu vet jag iaf. Känns som jag har tagit ett stort kliv framåt med mig själv.
 
Jag som nästan inte varit utomlands något alls innan i år har fått varit borta totalt typ 1månad. Först 19 dagars praktik i portugal. Helt fantastisk upplevelse som jag bara kan tacka min skola för!
Eolo 5årig lusitano hingst.
 
Tog även hästskötarexamen tillsammans med alla andra i klassen som genom gick provet, hands up for us! Sen tog jag ju studenten och livet lekte loppan. Strax där efter åkte jag med 3 tjejkompisar till turkiet en vecka, sista minuten. Så jäkla gött vi hade det! Underbart, trots att man kom hem med fraktur i ena foten och ligament skador i bägge (y)
 
Mina galna brudar, från hotellrummet. Saknart!
 
Sen har jag även fått säga hejdå till min gammel-farmor som blev över 101år, snacka om att man fått vara med om mycket då. Och våran fina vovve Kizmir. Mycket sorg i lilla huset iår.  
 
Ödet gav oss en ny familjekompis: Bonty!
 
Mer i hästväg. Mille har ju verkligen krypt ur sitt skal iår. Vilken fantastisk häst! På få starter har han presterat upp till 1m banor i hoppning och LA dressyr.
 
 
Hebbe vet jag inte om det varit ett bra eller dåligt år med. Bättre på skadningsfronten, (peppar peppar ta i trä!) än 2012. Och vi började ganska bra med dressyren och la hoppningen lite så där på hyllan. Hittade fälttävlan också som var  jäkla skoj. Men sen har det mest gått utför tycker jag och jag vet inte riktigt vart vi hamna. Blir mer hoppning 2014 känns det som iaf. Vi ska ha rolig. Lagom svårt mål.
Direkt efter turkiet åkte vi dock på dressyrmeeting och fick med oss placring (vit rosett- kommer ej ihåg placering...) i lb2 och 3a i La3!
 
Sen fick vi ju ett tillskott den 5 september, Challe. Lite oplanerat, men en annons utan bild fångade mitt intressa och på något sätt övertalade jag mor min att ringa nummret. Och efter en lite turbulent hemfärd så har han bara tagit kliv framåt. Kommer bli kul att se vart han tar vägen 2014, (håller tummar och tår för att det går uppåt!).  
 
Vad händer nu då? 2014 vad kommer du att ge mig. Sorg och glädje for sure, men mer. Mycket som händer nu när skolan inte är en pusselbit som man vet. Lite som rör sig i huvudet för mig för kommande år: Jag kommer att jobba en del, spara pengar. Pengar är alltid bra att ha. Sen kommer jag spendera pengarna på bl.a. en till utomlandsresa, hehe. Jag kommer nog även plugga in lite mera ämnen. Tanken nu är mer matte samt historia. I hästväg känns det som allt kan ändras över en natt. Men jag skulle tro att i slutet av 2014 har jag Hebbe och Cavat, medan mina två d-ponny-pojkar har fått nytt hem och nya familjer att utvecklas med. Men som sagt det vet man aldrig vad som händer. Svårt med hästar att veta vad de själva tänker och vad som kommer hända. Hoppas hoppas på ett bra år. Att jag i slutet av 2014 kan hitta det här inlägget och känna att allt bara blivit bättre. Hoppas.