Ridhuset 31 januari 2013

Mille: Red igenom honom lite på marken först. Han trycker sig något inåt i vänstervarv, men med rätt hjälper så fixar det sig bra. Gjorde egentligen inga speciella övningar, utan kände mest av honom. Märkte bland annat hur skön han är att sitta ner på nu i traven. I galoppen så har han också bggt upp en del styrka, och inte har han glömt hur man gör byten heller! Avslutade med att rida lite bommar och hoppa lite små hinder. Kan säga att när vi kom in till ridhuset var hindren ytterst konstiga och han fick väldigt lång och fin hals när vi skulle förbi. Men han slappnade av efter ett litet tag. Det "läskigaste" var ett skynke med ett sicksack mönster som han tycktge var ytterst underligt. Men när jag sen styrde på det så bara hoppa han! Så jäkla okomplicerad häst! Kom lite fel så blev något mellan språg i luften, men över var han med snygga framben också. Tog den även från andra hållet med en lite taskig sväng, och då brydde han sig inte ett skvatt heller. Svängen var det inge konstigt med heller, trodde att han skulle, som den ungponnyn han är, ha bogen på ett ställe och huvudet på ett annat, men han följde smidigt med runt. Galet hur duktig den lilla saken är!
Hebbe: Hebbe vilade ju igår, och det stod dessutom hinder i ridhuset, men han skötte sig ändå riktigt bra! Vi jobbade på med traven och försökt hitta Den traven. Och några steg här och där fick jag. Annars jobbade jag en del galopp på raktspår med tempoväxlingar. Nu börjar han kunna komma tillbaka rätt bra efter en ordentlig ökadgalopp. Vill kunna känna det där att från fullfart till lugnt samlat nästan på stället. Känns inte helt omöjligt efter idag. Han blev rätt stark under galopparbetet. Man brukar ju inte vilja att en häst ska bli stark, men Hebbe har varit så svår att få fram till bettet så jag är rätt nöjd när han vågar ta tag. Rundade av passet med lite förvänd där vänster har blivit rätt mycket bättre, nu går det iaf att svänga en sväng i förvänd. Högerförvänd kan jag gå ner till efter att ha gjort en ökadgalopp på diagonalen och sen bara samla tillbaka och rida förvänd genom hörnen. Längtar tills han är där i vänster också!
 
Ingen film på Hebbe då mamma lyckades film 2minuter av hennes jacka och så där 10sek av Hebbe... Så får bli en annan gång!