Årsinlägg 2016

För drygt en vecka sen läste jag igenom mitt årsinlägg för 2015. Jämförde och kände att 2016 varit ett helt okej år. Det jobbigaste som hänt var att Hebbe inte längre skulle få hoppa. Med 4 dagar kvar till det nya året ändrades allt och 2016 blev ett till sånt där år som jag alltid kommer minnas med tårar i ögonen....

2016 hände mycket på hästfronten, men vi börjar väl med Hebbe. I 2015 års inlägg skrev jag: "I dagsläge känns det som att vi inte kommer att komma tillbaka till där vi va i hoppningen innan det här året. Och jag har redan bestämt mig för att nästa år kommer att få bjuda på mer dressyr, och såklart terräng..." . Under våren försökte vi komma tillbaka på hoppbanan... Jag var så förvirrad - min häst som alltid älskat att hopp ville inte längre. Vi la fokus på att det skulle vara enkelt och bara på skoj och hoppade de lägsta möjliga klasserna. Några tävlingar kom vi runt, andra kom vi över 2 hinder. Hästen jag hoppat flera 1.40 språng på kom inte runt 85cm felfritt... I slutet av Maj ger jag upp - något stämmer inte, klinikbesök bokas osv. Och där någonstans kom beslutet att Hebbe inte längre ska hoppa. I inlägget från 2015 hade jag skrivit ner ett fåtal tävlingar som jag verkligen ville åka på. Hela tävlingsplaneringen för 2016 är överstuken. Det belv ingen mer fälttävlan- vilket jag egentligen saknar mer än själva hoppningen. 

Men det blev mer dressyr! En ny ridning med ett nytt upplägg och gav en mer "fungerande" häst. Hebbe har varit så lugn och rolig att jobba med. När jag tog klivet upp till msv sa jag "nu kommer jag aldrig mer bli placerad" - ändå hänger det en gul rosett på min bokhylla från en msvc2 :) Vi kvalade även msv B i år!

 
En av tävlingarna som jag är riktigt stolt över - eller stolt över Hebbe. Gjorde en riktigt avslappnad start på ett ställe som Strömsholms GP-bana!
Och från våran placering! 
 
I början av året la vi även ut lilla Challe på annons. Men efter 2 veckor "ångrade" vi oss och tog bort annonsen. Men ibland är två veckor allt man behöver för att hitta nytt hem! Den 11 April fick Charlie en ny familj <3
 
Jag hade även bra ont i magen ett tag för Mille.... Men även det slutade riktigt bra och han har fått ett fantastiskt hem som passar honom så bra!
Bild från tiden Mille va hos oss <3
 
Och så årets största positiva händelse - jag köpte ny häst! I och med beslutet att Hebbe inte skulle hoppas och bara ridas 50% så kom även beslutet att jag skulle köpa en till. Jag hittade en 3-åring tidigare på våren som jag besiktade, men då denna inte gick igenom röntgen så fortsatte letandet. Jag fick äntligen åka på min turné och titta på "massa" hästar. Resan var mer ångestfull än jag trott - så här mycket pengar har jag inte lagt på något förut... Men bra blev det väl!? Den 21 Juli hämtade vi hem min nya stjärna Top Cola HL <3
 
Han ser så liten ut på denna bild haha sötnos
Man kan ju undra varför jag fastnade för honom?... ;) 
 
Vad ska jag skriva nu... Efter Friends kommer min lilla ponny hem igen efter att varit utlånad 1,5år. Min lilla kille - äntligen hemma igen <3 En månad senare, med 4 dagar kvar på det här året, så togs hans boxskylt ner... Vila i frid min lilla skrutt <3
Sista bilden av oss två tillsammans... </3
 


Behövde dra ett sträck där för att ens kunna gå vidare och skriva om annat....
 
Mer vad jag gjort i år mot vad jag trodde; Ja jag har pluggat på distans hela året. Lagom roligt, men känns som jag börjar närma mig något som jag faktiskt tycker om?... Förra årets inlägg skrev jag även om den uttjatade utomlandsresen som ALDRIG blir av - inte i år heller. Inte så bra grej att köpa häst och sen tro att man ska kunna åka utomlands också - bara en påminnelse så där.  Jag har haft väldigt roliga högtider-firanden, spenderade valborg i Skåne och påsk på kryssning, Midsommar ute i skogen, Halloween med fina vänner... Titta Blocher kan faktiskt vara lite social!
 
 
 
 
 
 
Jag orkar knappt tänka på 2017 efter detta avslut på det här året... Men en sak är säkert (ja så länge inget händer - det vet man ju aldrig?...) och det är att jag kommer spendera februari månad i SPANIEN som groom åt Stina Lilje - Ska bli riktigt spännande! Jag kommer inte att plugga nått under våren, men med största sannolikhet till hösten igen och även då något åt fastighets/mäklar-hållet. Utomlands ja det behöver jag ju inte nästan med tanke på Spanien - men å andra sidan skulle en solsemester inte sitta fel... Och vad tror jag på hästfronten? Jo Cola ska ut och tävla - det ska vi väl ändå lyckas med? Och Hebbe fortsätter jag stärka upp för dressyren, vill komma upp några snäpp i procenten och kanske kanske att vi startar msv B?... Man kan ju iaf drömma ;) 
 
Skrev att jag höll tummarna för ett bättre 2016 sist... höll ju ganska bra nästan hela vägen... Men om jag får ett 2017, där mina vänner av alla sorter får stanna hos mig - så lovar jag att inte klaga så mycket om ett år!
 
Gott Nytt År!...