Tre pass innan ett jobbpass

Blev lite omkastat i ridplaneringen idag. Vill fota Mille på stubben imorgon, så ville inte rida på samma underlag idag. Vi red istället ett dressyrpass på banan. Jäklar va fin han va! Styrkan för att samla galoppen ordentligt har börjat komma. Vi lekte en del med byten också, tycker han är roligt! Känns både jobbigt och bra på samma gång att han är så fin nu... Kommer helt klart sakna den här killen en hel del!


"Varför slänger du äpplet på marken för dumma människa!?"

Challe var nummer två och den rackarn har tagit tag i det här med att springa av sig energi på egen hand i hagen... Ett skrap sår på ena bakbenet och något något tjock. Så vi tog en promenad istället och passade på att utmana asfalten... Nej usch där vill jag inte gå igen med ovan häst för bilar, (samtidigt måste han få vänja sig...) Kommer så fruktansvärt mycket lastbilar. Inte kul sa Charlie! Även om han blir rädd så är han inte svår att hålla. Är mest att han inte vet vart han ska ta vägen! På hemvägen började 2 åringarna springa i hagen bredvid så då hade jag helt plötsligt en liten mini hingst i grimskaftet som sprang och visa upp sig! 




Hebbe fick iaf gå sitt planerade dressyrpass. Red faktiskt med bett (nova) och han accepterade det från början. Fick inte riktigt till traven så där fint som vi fått senaste gångerna. Lite springig och ville inte riktigt vila det där lilla extra på steget samtidigt som han tog ut dom, stegen alltså. Men han betalde igen med galoppen! Vilken känsla... Går att samla riktigt ordentligt nu i bägge varv. Åh ni anar inte, det är som att vinna på jackpot! Har gnagt i bakhuvudet att nått måste vara fel för så "oliksidig" kan man inte va att det går att göra piruetter i ena varvet och inte 15m volter i andra. Men med det nya tänket på den där högersidan så har jag en helt annan häst! Både han och jag får kämpa lite mer i vänster varv, men det går. Höger är ju riktigt bra. Har den varit länge. Men när jag sitter i höger samlad förvänd och så tänker jag "nu bryter vi av" och så bromsar jag upp lite med sitsen, ja så samlade han ännu mer! Riktig härlig känsla.
Lycklig som får använda min sköna dressyrsadel!